Nešto više o komarnicima

Rolo komarnik je napravljen od plastificiranog aluminijuma koji se odlikuje postojanošću i izdržljivošću. Idealno su rešenje za svaki prostor bio to stan ili kuća, kako bi se zaštitili od komaraca i raznih insekata. Rolo komarnici se mogu montirati na prozore, vrata i krovne prozore.Mrežica je naravljena od kvalitetnog materijala (fiberglass) te je otporna na sve vremenske uslove i godine ekspotacije. Izrađujemo ih u svim dimenzijama zavisno od veličine otvora.

Omogućuju cirkulaciju svežeg vazduha, a istovremeno sprečavaju ulaz insekata u prostorije

Komarnici postavljeni na prozore ili vrata uspešno će sprečiti ulazak komaraca i ostalih insekata i tako učiniti Vaše prostorije udobne za boravak i u letnjim noćima.

Komarnike nudimo u tri tipa, pogodna kako za stambene prostorije tako i za javne objekte. Preporučujemo za restorane, menze, bolnice, prodavnice i sve prostorije gde se priprema i uslužuje hrana i piće..Fiksni komarnici

Osnovni tip komarnika koji se koristi samo za prozore jesu fiksni komarnici. Kako sam naziv kaže, ovaj tip komarnika je fiksiran za prozor. Direktno se ugrađuju na prozorski okvir ali to ne znači da se ne mogu skinuti i vratiti nazad. Naprotiv, mogu, i to je jako pogodno ako vam više nisu potrebni ili ako želite da ih očistite. Najčešće se postavljaju na prozorima sporednih prostorija u kojima se ne boravi često, odnosno tamo gde se ne provodi puno vremena, kao što su kupatilo, podrum i špajz. .

Rolo komarnik

Rolo komarnici Tip Prozor - Ima kutiju u kojoj je oklagija sa napregnutom oprugom koja namotava mrežicu, tako da u zimskim mesecim može biti sklonjen sa prozora. Sa strane komarnika su vodljice i u donjem delu je kočnica koja drži mrežicu komernika zatvorenu kada nam je to potrebno. Montaža rolo komarnika je moguća uglavnom na svim vrstama prozora I on je najrasprostranjeniji u upotrebi. Ovaj vid komarnika je moguće montirati i na balkonskim vratima ali je nezgodno saginjanje i otvaranje ako je cesta komunikacija kroz takav otvor zato se rade rolo komarnici sa horizontalnim otvaranjem ili neki od sledecig sistema ..

Plise komarnici

Ove komarnike kako sam naziv kaže karakteriše mreža koja se skuplja kao harmonika. Ovaj komarnik se pokreće ručno pogodan je za velike otvore lako se otvara i zatvara zahvaljujući specijalnoj konstrukciji. Prednost plise komarnika je i ta što nemora kompletno da se otvori već može samo da se odškrine toliko da prodjemo, a ne cela. Konstruisan je tako da ima kutiju I vodjice u kojima je kanap za lako pokretanje plise komarnika.